Keramiek en pottenbakken: de cursussen

Wie zegt dat je pottenbakken en keramiek niet online kan leren, heeft nog nooit een online cursus gevolgd bij De Cursist. Of je nu aan het prille begin van je keramiek-reis staat, of een gevorderd pottenbakker bent, je vindt vast een cursus naar je zin. 

De cursussen focussen niet alleen op de basistechnieken van klei draaien en boetseren. Ze bieden je ook een breed scala aan specifieke technieken en leren je nieuwe gereedschappen te gebruiken. Daarnaast is het ook een ideale manier om inspiratie op te doen en je aardewerk, steengoed of porselein nog interessanter te maken.

De cursussen zijn online videocursussen die je op je eigen tempo volgt. De video’s zijn zo gemaakt dat je de handelingen van de docenten tot in het detail kunt bekijken. Die docenten zijn bovendien meester-keramisten en -pottenbakkers. Daarnaast ontvang je bij een aantal cursussen ook online begeleiding en support in een online groep van medecursisten, of via online vragensessies. 
 

Klaar om je keramiek- en pottenbakvaardigheden naar een hoger niveau te tillen? Blader dan door het aanbod online cursussen van De Cursist!

Waarom een cursus keramiek of pottenbakken online volgen?

  1. Je volgt de videocursus wanneer je wil, op het moment dat het jou past. Komt er iets tussen? Zet de video op pauze en je docent wacht geduldig tot je weer tijd hebt om de les op te pakken. Heb je veel tijd? Verslind dan enkele lessen achter elkaar. Zo flexibel is het! Je hebt bovendien levenslang toegang tot de volledige cursus.

  2. De videolessen focussen op de handen van de docenten. Zo kan je zien hoe zij het doen. Wil je het nog eens zien? Spoel dan de video terug. De handelingen op een trager tempo bekijken? Ook dat kan. Zet dan de afspeelsnelheid minder. Je zit altijd op de eerste rij.

  3. De online cursussen zijn duidelijk gestructureerd. Elke cursus werkt volgens een duidelijke logica. Ze starten bij de basiskennis en -handelingen en eindigen met een afgewerkt werkstuk. Elke cursus is aangepast aan een bepaald niveau. Je leest er meer over op de afzonderlijke cursuspagina’s.

  4. Je krijgt online ondersteuning. Sommige cursussen hebben een besloten Facebookgroep waarin je je vragen stelt. Bij andere cursussen horen live online vragensessies op regelmatige tijdstippen waar je met je vragen terechtkan. In deze groepen of in de sessies toon je je werk, vraag je feedback en stel je elke vraag die je hebt over wat je in de cursussen leert. Zo kan je snel verder mocht je op een bepaald moment vast komen te zitten. 

Heb je nog vragen? Bekijk dan zeker de FAQ-pagina na waar je de antwoorden op de meest gestelde vragen vindt. Ook op de blog staat een schat van informatie over technieken, benodigdheden, materiaal en de cursussen. Vind je het antwoord op jouw vraag niet, neem dan contact op.