Clay Mokken

GRATIS INFOSESSIE

Van klei tot kom:

leer keramiek draaien

met Françoise Busin van Keramika

Alles wat je moet weten om van start te gaan

met keramiek draaien op de draaischijf

In deze infosessie overlopen we:
 

 • waarom keramiek draaien zo fantastisch is

 • wat je allemaal moet weten om te leren draaien

 • voor wie de online cursus 'van klei tot kom' perfect is

 • hoe de online cursus precies in zijn werk gaat

 • hoe je kan inschrijven, en wat het cursuspakket allemaal bevat


Aan het einde houden we een vragensessie waarin  Françoise en ik al jullie vragen beantwoorden!
 

Deze online infosessie is voor jou als je:

 • …nieuwsgierig bent naar klei en graag een goeie start wil nemen als beginneling. 

 • … nu al graag met klei werkt en zin hebt om ook het draaien onder de knie te krijgen. 

 • … ooit al gedraaid hebt maar graag de basics wil herbekijken in een duidelijk stappenplan. 

 • … graag een leidraad hebt om naar terug te grijpen: een duidelijk stappenplan dat de basistechnieken helder laat zien.

 • … graag wil leren hoe je series maakt.

 • … thuis op je eigen tempo wil leren draaien, maar toch graag deel uitmaakt van een groep die hetzelfde aan het leren is.

 • … graag in detail ziet wat je handen moeten doen tijdens het draaiproces, en die de uitleg van de docent graag een aantal keer opnieuw afspeelt. 

 • ... tijdens het draaien het gevoel hebt dat de klei jou leidt in plaats van omgekeerd, en daar iets aan wil doen.

 

Maar bovenal, heb je goesting om met je handen in de klei te zitten, dan is deze infosessie voor jou!

Samen maakten we de eerste online cursus keramiek draaien in het Nederlandse taalgebied. We leggen je in duidelijke videolessen stap voor stap uit hoe je van een klomp klei tot je eigen, zelf gedraaid serviesgoed komt. 

Ben je op geen enkel van de drie momenten vrij? Geen nood! Iedereen die zich inschrijft, krijgt nadien een opname van de online infosessie toegestuurd, zodat je die op je gemak kan (her)bekijken. Toch  loont het zeker de moeite om live aanwezig te zijn, want zo kan je ons al je vragen stellen. En wie live komt luisteren en zich inschrijft voor de cursus, krijgt een extra verrassing. 

Voor alle duidelijkheid, dit is een infosessie. Het is geen les, je hoeft nog geen materiaal klaar te hebben en Françoise zal ook niet aan de draaischijf zitten tijdens deze sessie. We gaan je uitleggen hoe deze online cursus werkt, wat er allemaal in de cursus inbegrepen is en wat jullie in de cursus allemaal gaan leren.

De infosessie gaat online door, je hoeft je dus niet te verplaatsen. Surf gewoon op het tijdstip van de gekozen sessie naar de juiste link. Je krijgt sowieso een mailtje met een herinnering in je mailbox. Tot dan!

Françoise_bio_foto_rondje.png
Françoise Busin

Françoise Busin heeft 30 jaar ervaring met draaien en geeft al 25 jaar les. Ze heeft al honderden mensen begeleid in het leren draaien, en weet als geen ander hoe ze iets kan uitleggen zodat mensen het tot in het detail begrijpen. 

Rondje Nele zw.png
Nele Ostyn

Nele Ostyn is videomaker, copywriter, vrouw achter 'De Cursist' en voor deze cursus een manusje-van-alles. Zij filmde en monteerde de videocursus, schrijft de nieuwsbrieven, blogs en cursusteksten, maakt tekeningen en zorgt ervoor dat alle digitale wieltjes en radartjes gesmeerd blijven draaien.